Koken op de camping

Barbecueën op de camping

Reizen algemeen

Je herkent het wel, de onmiskenbare geur van barbecueën op de camping. Overal op de camping zie je rookpluimpjes  die omhoog komen van het garende vlees op de barbecue. Vrijwel elke kampeerder houdt van een barbecue, en elke barbecue houdt van een kampeerder. Haha alle gekheid op een (state)stokje. Maar het is een veel voorkomende verschijning op alle campings maar het is natuurlijk niet zo dat iedere kampeerder elke dag lekker zit te keu-en op de camping. Want een gewoon potje koken is er ook gewoon bij, tenminste bij ons wel. BBQen is vaak een echt mannending, De man staat achter de KEU , als een ware chefkok. Nu ik dit schrijf bedenk ik mij opeens dat het eigenlijk best gek is, ik ga er vanuit dat mijn vrouw ook gewoon een goede grilchef is, maar toch sta ik altijd achter de keu. Misschien dat we dat de volgende keer eens moeten omdraaien.

Heerlijk op het gemak

Voor barbecueën moet je de tijd nemen. Het kan wel “snel”maar dat is toch een stuk minder gezellig. Waar je thuis (uit je werk en bij mooi weer) soms nog weleens even snel de keu wil aansteken voor een hamburger heb je op je vakantie er alle tijd voor. Neem die tijd dan ook. Wij gaan daar niet lopen prutsen met voorgegaarde hamburgers en worsten. We proberen er dan wel een leuk feestje van te maken. Zo laten we de kinderen zelf hun eigen hamburger kruiden en maken. Dit met de hamburgerpers. Dit is altijd al erg leuk en gezellig op de camping. Je eigen shaslick maken is inmiddels ook traditie. Ook een gezond visje is er lekker om de bbq, Kortom, het bbqen op de camping kan heel gemakkelijk anders dan dat je gewend bent. En dat maakt het in mijn ogen net wat specialer.

Let op of barbecueën wel is toegestaan op je camping!

Wil je bbqen op kolen en of vuur, let dan wel goed op of dit mag op de camping. Op vele campings is dit niet (meer) toegestaan. Dit door het brandgevaar. Uiteraard kan je er dan voor kiezen om te bbqen op gas maar misschien heeft de camping wel speciale bbq plaatsen. Dat zijn dan plekken op de camping die ingericht zijn om wel op vuur te bbqen. De gezamelijke BBQ, Zelf ben ik daar niet echt een voorstander van, dit omdat ik toch liever op mijn eigen plek zit met de bbq. En om nu al mijn spullen te verhuizen naar de gezamelijke bbq  is ook niet alles. Al is die keuze natuurlijk wel persoonlijk. En om nu te zeggen dat de gezamelijke bbq op de campings veiliger zijn dan je eigen keu? Dat denk ik niet… Vooral in Frankrijk zie je de vaak de Franse kampeerders die gezamelijke bbq’s opstoken met sprokkelhout. Dan komen de vlammen nog boven de stenen  wanden uit, en de vonken dus ook!

Voorheen dacht ik ook ouderwets, bbqen moet je alleen op kolen doen! Nou, ik doe dit nu al tijden op mijn skottelbraai en ben gewoon helemaal om. Ook op de skottelbtaai kan je op de camping heerlijk bbqen.

Reizen algemeen