Kampeer TIPS

Maak een lijstje met wat je mist

Reizen algemeen

Keurig de checklist nagelopen en toch iets vergeten? Dat kan! Een checklist is een algemene lijst voor algemeen gebruik. Het kan dus heel goed voorkomen dat je eigenlijk iets bij je had willen hebben wat je dus niet bij je had. Of er gaat iets stuk, wanneer je het niet gelijktijdig kan vervangen moet je het echt opschrijven op een lijstje. Anders is de kans zeer groot dat je het vergeet en zo heb je bij een volgende vakantie hetzelfde probleem.

Ooit eens een lijstje gemaakt, maar…

Zelf maakte ik ooit keurig een lijstje. Ik denk dat ik wel 10 dingen had opgeschreven. Nieuwe clip voor de tentstok, luchtbed, wijnstopper, pizzasteen, stalen schuursponsje en nog wat dingen. Heel slim, elke keer als ik wat bedacht schreef ik het direct op, zo kon ik het namelijk niet vergeten. Tenminste….. dat dacht ik! Je moet dan natuurlijk niet je papierenlijstje kwijt raken!!!

Dan maar weer opnieuw een lijstje maken

Dat was  een tegenvaller. Doordat ik het had opgeschreven kon ik mij nog wel een aantal dingen herinneren, maar ik wist ook direct dat ik mij niet alles kon herinneren. Erg vervelend natuurlijk, want je weet op voorhand dat je er je eerst volgende vakantie gaat achter komen. En dat gebeurde ook. En dat allemaal omdat ik het lijstje was kwijt geraakt. Er was een raamduwer kapot van de caravan, ik had het opgeschreven met de lengte erbij. Maar doordat het lijstje dus zoek was geraakt had ik dat niet meer. ik dacht het allemaal nog wel te weten en ging naar een caravan zaak toe. Die stelde mij 1 simpele vraag, Wat is de lengte van uw raamduwer? Zo kon ik dus terug naar de caravanstalling en het gaan opmeten.

Het lijstje in je telefoon zetten

Nu noteer ik dingen direct in mijn telefoon en het liefst zet ik het als back up nog in de e-mail. (anders zal je net zien dat mijn telefoon stuk gaat) En met een goede bel-bundel en of de juiste wifi kan je het prima in je e-mail zetten. Zo kan je bij thuiskomst al beginnen met het verzamelen van de gemiste items. Ik bestelde direct een pizzasteen en legde hem bij de kampeerspullen. Zo kon ik die 2 dagen na thuiskomst al afvinken van het lijstje met dingen die gemist werden.

Lijstje-In-Telefoon-Zetten

Wacht niet tot het laatste moment

Zorg dat je ook niet op het aller laatste moment begint met het verzamelen van je spullen. Wil je dingen aanschaffen doe dit dat tussen thuiskomst en je volgende vakantie in. Wan voor je het weet ga je weer op vakantie. En ook al zit er misschien wel een jaar tussen dan nog is het slim om elke maand al iets van het lijstje aan te schaffen, dan doet het ook niet zo zeer in de portemonnee.

En zo is de kans ook groter dat het niet zo net voor de zomervakantie is uitverkocht.

Reizen algemeen